Romska tiggare tog husvagnen till Rumänien

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Monika skriver:

  Oerhört intressant att läsa dina inlägg. Fortsätt att skriva!

 2. Olle skriver:

  Låter som någon form av rasistisk propaganda, jag tror inte detta har hänt.
  Det är så mycket som inte stämmer.
  Tex varför konstaterar man att den var nästan felfri men ändå plockar man ner husvagnen i småbitar och bygger upp den igen.
  Jag hade bara sagt, hej, varsågod och använd om ni vill.

  • admin skriver:

   En gammal husvagnsdörr är gjord av aluminiumprofiler, som är fastskruvade i en träram (rutten) och en yttre beständig ytbeläggning och en skiva mot insidan och däremellan isoleringsplattor. Vi tog bort allt ruttet trä och upplöst isoleringsmaterial, blåste rent, gjorde en ny träram, fräste ut för låshuset, la dit nya frigolitskivor, skruvade ihop de gamla aluminiumprofilerna och återanvände ytbeläggningarna. På samma sätt fick vi göra en ny karm i husvagnen för att få fäste för gångjärnen, som vi fäste med nya skruvar, vi försåg dörren med beslag och hänglås. Om du tvivlar, så kolla hur de äldre husvagnarna är konstruerade! Det tog mycket tid, men dörren kom på plats!

 3. Ingela skriver:

  En mycket intressant och välskriven blogg! Jag återkommer gärna och läser mer. Tack! 🙂

 4. Nils A skriver:

  undrar vad Husvagnen var lastad med…och hur hade dom kommit över lasten så att säga..ärligen tiggt till sig penningar?? eller elaka tanke var det nåt skumt???

  • admin skriver:

   Husvagnen var med stor sannolikhet lastat med sådant som man fått. Det fanns inget skumt med tanke på lasten.

 5. Lars Logander skriver:

  Hur kunde ni förvägra ett ägarbevis? Förstår ni inte den oro som dessa stackars människor (pga av er) har tvingats uppleva under den långa resan? VET SKÄMS !!! Eftersom ni tycks ha telefon nr till någon i deras grupp (till hjälten som trots av er förorsakad rädsla ställt upp och kört) får ni faktiskt ta ert ansvar. Ring omedelbart och fråga hur/till vilka ni OMGÅENDE kan översända ett rejält tilltaget skadestånd.

  Jag blir förtvivlat ledsen över att det finns monumental dumhet av denna kaliber. Mot ett löfte om att ni och övriga gelikar personligen reser ned till romerna i Rumänien (och på plats bistår med fortsatta åtgärder) bekostar jag med glädje er resekostnad. Hur snabbt kan ni EU-migrera; res så snart ni bara kan.

  • admin skriver:

   En husvagn i det skicket kan man köra lagligt endast till kontrollbesiktningen – för att få reda att det inte är motiverat att genomför alla de reparationer som behövs, om det ens är möjligt, för att få den godkänd – och till skroten. Ägandebevis förändrar inget av detta.

   Men uppställd utgör en husvagn en bra bostad, framför allt jämfört med att bo i tält eller under en presenning i vårt klimat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *