Tiggarberättelser måste vara sanna – vi ändrade strategin!

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Stig Goldkuhl skriver:

  P.S. Läsare av författaren D.W. Winnicott ”Lek och verklighet” kanske känner igen sig och förstår varifrån inspirationen till min text enligt ovan kommer D.S.

 2. Stig Goldkuhl skriver:

  Tack för en blogg som öppnar mina ögon.
  Låt oss för ett kort ögonblick göra ett litet antagande om verklighetsuppfattningen hos människor som har det gemensamt att deras omvärld förvandlas till en illusion: givet att vi äger en tyst överenskommelse att aldrig ställa frågan ”hittade dom på detta eller kom det till dem utifrån”
  Hur mycket hat och lidande har inte lagrats på varann för att något sådant skall inträffa – att illusioner tillåts blomstra !!!
  Om något sådant är möjligt bland vuxna människor som lärt sig skilja på ”mitt” och ”ditt” vet jag inte helt säkert men en sak vet jag: genom anpassning är människan i stånd till oanade illusioner.Fantasi och uppfinningsrikedom är människans bästa vän och i ”nöd” blir plötsligt allting möjligt.
  Om jag själv vore satt i samma situation så mycket och länge att den omgivande verkligheten i all sin orättvisa ständigt höll upp sitt bedrägliga tryne, kanske också jag skulle omskapa världen till ett lydigt redskap för mina magiska önskningar. Vem vet ??
  Det som hedrar denna blogg är – i mitt tycke – att den inte väjer för människors verkliga tillkortakommanden och ärligt söker svaren på de frågor som förbryllar.
  Jag tror att det är just så vi utökar den ”tysta kunskapen” i öppna samtal kring det ”förbjudna” som annars bara är möjligt inom skönlitteraturen, religionen, konstens värld eller där vi känner tilliten till varann och fria ord blir möjliga också där vi känner att ”marken gungar”.
  Tack Bertil för dina ärliga ansträngningar och jag håller med dig om att ”Heart to Heart” m.fl organisationer med flerårig erfarenhet är av nöden helt nödvändiga för att vi i vår förvirring kan söka bena ut verkligheten sådan den i grunden är. Även om vi nog aldrig riktigt blir färdiga med den uppgiften.
  Stig Goldkuhl

  • admin skriver:

   Tack Stig för dina tankar! Tanken att sätta in i själv i situationen är intressant. Jag tror att jag skulle uppträda på samma sätt – naturligt med andra kulturella uttrycksmedel – om jag/min familj utsatts för fattigdom och uteslutning under generationer. Jag tror att långvarig fattigdom ”gör” något med människor och leder delvis till en annan verklighetsuppfattning. Ska ett projekt/eller stödinsats lyckas måste man ta hänsyn till detta.Fattigdom=lika med brist på pengar fungerar inte i det här sammanhanget. Jag är på resa och svarar inte mer än då, tack för ditt inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *